Salvem la nit, la Web

El Grup de Treball en contaminació lumínica de la Universitat de València s’ha especialitzat en la caracterització dels efectes de l’excessiu enllumenament sobre les zones naturals valencianes.

Té dues vessants, la investigadora i la de concenciació del problema.

Investigació

S’han mesurat amb detectors SQM els parcs naturals valencians pròxims a la ciutat de València. A més a més es disposa de diversos detectors estàtics situats en diversos indrets urbans i rurals per obtindre dades de la variació de la contaminación lumínica al llarg del temps. Els detectors pertanyen a diverses institucions públiques i privades i també a personal privat.

El nostre grup forma part de la Red Española de Estudios sobre la Contaminación Lumínica (REECL), xarxa temàtica subvencionada pel Ministerio de Economia y Competitividad, mitjançant Acció Complementària AYA2011-15808-E

Concienciació

Xerrades
A petició de la direcció dels parcs naturals, ajuntaments o instituts d’ensenyament secundari es realitzen xerrades d’explicació del problema de la contaminació lumínica, els seus efectes sobre la biodiversitat i la salut humana.

Observacions astronòmiques
Aprofitant la foscor nocturna d’alguns parcs naturals es realitzen observacions del cel per posar en valor un bé com és el cel nocturn

Per a la segona vessant del nostre treball comptem a una ajuda de la Sociedad Española de Astronomía que otorga ajudes per a la divulgació de l’astronomia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 14 12 ?