Exposició: La contaminació lumínica depén de nosaltres

Exposició sobre contaminació lumínica

La contaminació lumínica és una contaminació ambiental causada per la llum artificial nocturna. La emissió indiscriminada de llum a la nit malbarata energia i diners del contribuent i afecta la salut humana, al medi ambient i contribueix al canvi climàtic. I a més de tot això, ens roba el gran patrimoni cultural que és el cel estrellat nocturn.

La contaminació lumínica depén de nosaltres“, l’exposició que ha editat la Federació d’Associacions Astronòmiques d’Espanya (FAAE) i Cel Fosc, l’Associació contra la Contaminació Lumínica, amb la col·laboració de l’Agrupació Astronòmica de la Corunya Ío, ens fa un recorregut sobre les causes i els efectes de la llum nocturna sobre la vida a la terra. També ens indica maneres correctes d’eliminar i minimitzar aquesta contaminació.

L’exposició s’inaugurà en el XXIII Congrés Estatal d’Astronomia, al Museu de les Ciències de Castella-la Manxa de Conca el novembre de 2018.

Els ajuntaments, centres culturals, museus, planetaris, universitats i centres d’ensenyament poden sol·licitar l’exposició al web de la FAAE. Hi ha versions en castellà, valencià i gallec.

Si està interessat en l’exposició pot consultar la següent documentació

L’exposició es pot demanar omplint el formulari inclòs en la pàgina de la Federació d’Associacions Astronòmiques d’Espanya (FAAE).

Disposem de tres versions de l’exposició: dues en valencià i una en castellà i han estat exposades en diversos municipis.

Valencià Dates Castellà Dates
Casa de la Cultura, Riba-roja de Túria Novembre 2018    
Institut Municipal de Cultura, Meliana Desembre 2018 Requena Febrer 2019
IES La Garrigosa, Meliana Desembre 2018 Aras de los Olmos Març 2019
IES Escultor en Francesc Badia, Foios Gener 2019 Manzanera Juny 2019
Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell Febrer-Març 2019 Eivissa Juliol 2019
Planetari de Castelló Abril-Maig 2019    
IES Alcarràs Maig 2019    
Expociència 2019, Universitat de València  25 maig 2019