header image

La contaminació lumínica, això que és?

Posted by: marco | 15 abril, 2014 | No Comment |

La contaminació lumínica és causada per l’enllumenat excessiu i per l’incorrecta instal·lació de l’enllumenat públic. No només afecta l’observació astronòmica en furtar-nos el dret a observar les estrelles. Ha estat també internacionalment ben documentat que un nombre excessiu de punts de llum artificials que radien indiscriminadament en totes les  direccions exerceix forts impactes en la flora i fauna que viu al voltant de la cadència nit i dia. Les àrees naturals valencianes, algunes d’elles a prop de grans centres de població, estan molt afectades per aquest problema.

La introducció ràpida de la tecnologia LED en l’enllumenat públic a moltes ciutats valencianes, sovint utilitzant llum blanca i per això amb un pic de forta emissió en la banda blava, augmentarà molt de pressa la contaminació lumínica i fins i tot exercirà una pressió més gran en els ecosistemes naturals i en la salut humana.

El Grup de Treball per a l’estudi de la contaminació lumínica de la Universitat de València es dedica a la mesura de la brillantor del fons del cel nocturn en els parcs naturals valencians i les zones d’interior d’interés. També pretén detectar i caracteritzar els punts calents contaminants i els primers efectes dels sistemes basats en tecnologia LED.

Hem de destacar que hi ha algunes àrees naturals, com ara el Parc Natural de Chera-Sot de Chera i la comarca dels Serrans, que presenten un cel fosc nocturn excel·lent.

under: Parc Natural
Tags: , , ,

Leave a response -

Your response:


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 5 11 ?

Categories